Vier gouden, een zilveren en drie bronzen


Vier gouden, een zilveren en drie bronzen medailles heeft Dorin S. Rădulescu (12) in China gewonnen op het internationale Shaolin Wushu Frestival. ‘Dat had ik nooit verwacht, ik ging van maximaal twee of drie medailles uit’
Het festival in Zhengzhou in China is op het gebied van Shaolin kung fu het hoogste festival ter wereld. Een grotere internationale  competitie  is er niet. Meer dan 2000 atleten uit 68 verschillende landen deden mee. De Purmerendse sportschool Danla, van Dorin zijn ouders Laura en Dan, was voot det eerst uitgenodigd om deel te nemen in de herfstvakantie. Dan ging als trainet van Dorin mee, de enige deelnemer in zijn leeftijdscategorie uit Nederland.
Na zestien uur vliegen met een overstap kwamen ze in China aan, waar ze een week in een hotel verbleven. Tijdens het festival waren er drie wedstrijddagen, waarop Dorin in actie kwam. De eerste wedstrijd verliep niet goed voor hem; hij werd gediskwalificeerd omdat hij niet een juiste stijl liet zien. Maar daarna maakte hij alles goed, wand hij won maar liefst acht medallies.
Dorin S. Rădulescu

Naast de wedstrijtden waren er op het festival ook demonstraties en shows. Ook kon de Shaolin temple in Dengfeng bezocht worden, waar de kung fu is ontstaan.

Met een vracht aan medilles in dorin inmiddels weer in Purmerend gearriveerd, waar hij is het eerste jaar van het Da Vinci College zit. Hij volgt daar tweetaling onderwijs vwo. Naast de vele uren die hij bij Danla doorbrengt om te trainen, zit hij ook in de selectie van turnvereniging St. Mauritius in volendam en danst hij op hoog niveau. Twee jaar geleden werd hij Nederlands kampioen op paard voltige, samen met sprong zij beste onderdeel. Dit jaar was hij op tv te zien in het programma ‘Superkids’, waar hij tot de halve finale kwam.

Kiezen wil hij nog niet tussen alle sporten. Gedisciplineerd als hij is weet hij zijn tijd goed te benutten tussen de verchillendesporten en zijn huiswerk. ‘Een goede studie doen is ook belangrijk. Als je geblesseerd raakt in de sport heb je iets om op terug te vallen. Ik wil in mijn sporten allen maar beter worden en zeker over twee jaar terug naar China, zodat ik nog sterker ben’, aldus Dorin.

Sandra van der Meulen 

Dorin S. Radulescu