The 9th World Kungfu Championships


EMEISHAN/PURMEREND – De 11-jarige Joris Jan Zwaal uit Purmerend heeft een opmerkelijke prestatie geleverd. Op de 9e editie van het wereldkampioenschap Kung Fu in Emeishan, China, wist hij niet één, maar twee medailles te winnen, dit alles onder de begeleiding van zijn trainer Dan Radulescu.

In de week van 21 augustus vertrokken de atleten van Danla Shaolin Gong Fu, Dan Mihai Radulescu en Joris Jan Zwaal, samen met hun coach Dan Radulescu naar China voor dit spectaculaire evenement. ‘The 9th World Kung Fu Championship’ is een officieel wereldwijd sportevenement voor traditionele Kung Fu dat elke twee jaar wordt gehouden door de Internationale Wushu Federatie.Zowel Joris als Dan Mihai zouden oorspronkelijk met twee verschillende vormen deelnemen, waaronder een handvorm en een wapenvorm. Helaas moest Dan Mihai zich vroeg in het evenement terugtrekken vanwege een hamstringblessure, waardoor hij niet meer kon deelnemen. Joris liet zich echter niet ontmoedigen en begon zijn wedstrijd sterk met een vastberaden uitvoering van zijn handvorm, genaamd ‘Shaolin Quan’, waarmee hij de eerste gouden medaille binnenhaalde. Hoewel de concurrentie in zijn wapencategorie sterker was, slaagde hij er toch in een bronzen medaille te verdienen met zijn stokvorm, genaamd ‘Yin Shou Gun’.
Na een inspirerende week in China keerde het Danla-team trots terug en werden ze warm verwelkomd door hun families en vrienden. Ze kijken nu vol verwachting uit naar het komende seizoen van trainingen en wedstrijden, gedreven door hun vastberadenheid om nog grotere successen te behalen in de wereld van Kung Fu.