WKS Czech Open 2022


Afgelopen weekend waren Yannick van Amsterdam, Morgan Frerejean, Dorin Sebastian Radulescu en Suzanne Vogel van Danla Shaolin Gongfu naar de WKS Czech Open onder begeleiding van hun coach Dan Radulescu. Dit is een internationaal Wushu toernooi waar maar liefst 40 teams uit 14 landen aan meededen. Gezamenlijk hebben zij twee gouden en twee zilveren medailles behaald.

Na drie jaar geen internationale wedstrijden meer gedaan te hebben door covid hebben deze Purmerenders eindelijk weer een keer de kans gehad om naar het buitenland te gaan voor een wedstrijd. Er was dan ook veel spanning aanwezig op de wedstrijdvloer. Maar de zenuwen zwakte al snel af en daardoor hebben ze alsnog goede prestaties kunnen leveren.

Dan Rădulescu - Danla
Suzanne Vogel / Morgan Frerejean – Danla Shaolin Gongfu/NL

Op vrijdag 13 mei vlogen zij naar Praag om daar de bus naar Louny te pakken, het dorp waar de wedstrijd plaatsvond. De volgende ochtend was het dan eindelijk zover, de dag van de wedstrijd was aangebroken.

Als eerste waren Suzanne Vogel en Morgan Frerejean aan de beurt met hun vuist vorm. Na intensief getraind te hebben de afgelopen paar weken bij Danla Shaolin Gongfu met hun coach Dan Radulescu waren ze goed voorbereid. Beide atleten hebben een goede prestatie neergezet en Suzanne wist zelfs een tweede plaats te bemachtigen. Yannick van Amsterdam was de volgende die aan de beurt was. Hij begon ijzersterk maar verloor op een gegeven moment zijn balans waardoor hij 0.2 punten aftrek kreeg wat hem zijn podiumplek kostte

Nadat de vuistvormen geweest waren was het tijd voor de korte wapens, Suzanne en Morgan deden allebei mee met het recht-zwaard. Ze deden het uitstekend en wisten een eerste en tweede plek te winnen. Morgan had een score van 0,01 punten hoger dan die van Suzanne en kreeg dus de gouden medaille. Yannick was hierna met zijn breed-zwaard aan de beurt. Een paar minuten voordat hij op moest kreeg hij te horen dat hij een ander zwaard moest gebruiken dan waarmee hij had getraind dat een stuk lichter was. Ondanks dat hij hierdoor niet optimaal kon presteren heeft hij alles gegeven. Helaas was het was niet genoeg voor een podiumplek.

Na de korte wapens kwamen de lange wapens. Yannick, Morgan en Suzanne deden allemaal mee met een speervorm. Helaas wist geen van de drie een podiumplek te bemachtigen bij deze categorie.

Dan Rădulescu - Danla
Suzanne Vogel / Morgan Frerejean – Danla Shaolin Gongfu/NL

Dorin Sebastian Radulescu deed mee aan Sanda in de categorie 15-17 jaar oud 70-75 kg. Bij Sanda sta je tegenover een tegenstander en probeer je zoveel mogelijk punten te scoren. Je kan punten scoren door een duidelijke trap of stoot te landen, je tegenstander te vloeren, of je tegenstander van het platform af te duwen. Als je twee keer van het platform af geduwd wordt verlies je automatisch de ronde

Twee keer stond Dorin in de ring, bij zijn eerste gevecht heeft hij binnen twee rondes van zijn tegenstander gewonnen. Bij zijn tweede gevecht had hij het een stuk moeilijker, maar na drie rondes wist hij uiteindelijk te winnen van zijn tegenstander en zo de eerste van zijn poule te worden wat hem een gouden medaille opleverde.

Dorin Sebastian Radulescu – Danla Shaolin Gongfu/RO